Lewis Hamilton rymmer straff av Mercedes efter Abu Dhabi-raden

Mercedes har bestämt sig för att inte vidta åtgärder mot Lewis Hamilton efter det kontroversiella slutet på Formel 1-säsongen.

Hamilton ignorerade lagbeställningar under den säsongslutande Abu Dhabi Grand Prix som han såg för att snatch titeln från hans lagkamrat Nico Rosberg. Mercedes-motorns motorsportsport Toto Wolff har dock bekräftat att det inte kommer någon straff för Hamilton eftersom han fokuserar sin uppmärksamhet på att ersätta Rosbergs nuvarande pensionär.

“I dagens värme, ibland när du fattar beslut, får du dem fel,” Wolff berättade för Sky Sports. “I vårt sinne, som vi tror, ​​gav denna ras oss lika många poäng som andra tävlingar och vi försöker vinna den där – med tanke på att det fanns mycket mer på spel för förarna. mer information

Hur tävlingen slog ut, vi borde ha kommunicerat annorlunda och i i efterhand, låt dem köra på det sätt som de ansåg lämpliga. ”

Strax efter tävlingen vid Yas Marina Circuit sa Wolff:” Undermi ning en struktur i allmänhet betyder att du sätter dig själv inför laget.Det är väldigt enkelt. Anarki fungerar inte i något lag och i något företag. “Samtidigt kommer Fernando Alonso inte att ersätta Rosberg i Mercedes, spanjorens chef Flavio Briatore har bekräftat.

Wolff sa detta veckan Mercedes “var tvungen att överväga” Alonso som ersättare för tysken men två gånger världsmästaren är kontrakt till McLaren fram till slutet av 2017. Briatore berättade för Gazetta dello Sport: “Vi har ett avtal med McLaren och vi kommer att respektera det. ”

Med alla etablerade F1-förare säkert på kontrakt, kan Mercedes kanske behöva ta en beräknad spelning efter Rosbergs chockspension.

Williams ‘Valtteri Bottas är en anmälan för Rosbergs säte, men Wolff kan bestämma sig för att ta en poäng på den tidigare Mercedes-provföraren Pascal Wehrlein.Även om han tillbringade 2016 racing för herrgård, har 22-åringen fyllt i för Rosberg och Hamilton i testning och har identifierats av Mercedes som en förare med stor potential. ” beslut ganska sent är vi i en bit av en kompromisslös situation, för om vi hade känt för tre månader sedan fanns det fler alternativ, “tillade Wolff. “Kanske måste vi fatta ett modigt beslut på samma sätt som Nico har gjort ett modigt beslut.”

read more: http://bastespelbolag.com