Under 2008 lämnade Luka Modric Dinamo Zagreb

Central mittfältare – Luka MODRICH (Kroatien), 33, står för Real
Kostnad uppskattad av Transfermarkt portal: 25 miljoner euro
Tillbringade 116 matcher och gjorde 14 mål för kroatiska laget

Under 2008 lämnade Luka Modric Dinamo Zagreb för en karriär i Europa. Först spelade han fyra säsonger i England för Tottenham, och sedan 2012 har han varit en riktig spelare. Modric kvarstod länge i skuggan av sina lagkamrater, men de senaste åren har de pratat om honom mer och mer. Det Modrica anses vara ett av lokomotiverna för det kroatiska landslaget, som uppnådde framgång vid världscupen 2018. Dessutom spelade Luka en avgörande roll i “Real”, tre gånger i rad vann Champions League-trofén, från och med säsongen 2015/16. Det är inte överraskande att FIFA erkände Modrić som den bästa fotbollsspelaren i 2018, och nu kallas Luka som den främsta favoriten i kampen mot “Golden Ball” som tilldelats av France Football.

Central mittfältare – Ivan RAKITICH (Kroatien), 30 år gammal, till förmån för Barcelona
Kostnadsberäknad portal Transfermarkt: 70 miljoner euro
Tillbringade 101 match och gjorde 15 mål för kroatiska laget

Rakitic för Barcelona betyder inget mindre än Modric för Real Madrid. Denna kroat kom till Blaugranas läger sommaren 2014 för 18 miljoner euro från Sevilla. Självklart har sevilians sedan dess beklagat att de hade tillåtit Ivan att lämna klubben så billigt. I det kroatiska landslaget gör Rakitic en utmärkt tandem i mitten av fältet med Modric, tack vare vilket mittfältet “utkast” anses vara en av de bästa i modern fotboll på nationell nivå. Intressant var Rakitic född i Schweiz och spelade ursprungligen för ungdomslag i det här landet, men från ungdomsnivå började han rekryteras till lägret för det kroatiska landslaget, där han till slut fick erkännande.

Attacking mittfältare – Sergey MILINKOVICH-SAVICH (Serbien), 23 år gammal, till Lazio
Kostnadsberäknad portal Transfermarkt: 90 miljoner euro
Tillbringade 10 matcher för Serbiens landslag

Den universella centrala mittfältaren Sergey Milinkovic-Savich är den största Lazio-diamanten, där han flyttade för 18 miljoner euro från Genk sommaren 2015. Intressant nog har belgarna sett Milinkovich-Savich i Vojvodina och 2014 betalade endast 1 miljon euro för hans överföring.