Roberto gjorde sin debut utmärkt och vann matchen

Specialisten som arbetade före Chelsea bara i den blygsamma Milton Keynes Dons och West Bromwich Albion, verkade inte vara den mest logiska kandidaten till London-chefspositionen, men Roman Abramovich hade inget val – vid den tiden tycktes han ha haft tid att säga hejdå med alla kända tränare i Europa. Som ett resultat accepterade italienaren (tillfälligt) förslaget i mars 2012 efter det visade sig att Andre Villas-Boash inte skulle vara den “nya Mourinho”.

Roberto gjorde sin debut utmärkt och vann matchen i Champions League mot Napoli 4-1. Som ett resultat lyckades han vinna en otrolig dubbel genom att vinna FA Cup (mot Liverpool, 2: 1) och Champions League, som slog Bayern.

Redan i november slutade Matteo tillfredsställande med resultaten, och Abramovich avskedade honom. Men ändå … resultatet är inte dåligt.

2. Kenny Dalglish (Liverpool)

7 tillfälliga tränare som hoppade över huvudet

Legendarisk fotbollsspelare och tränare Kenny Dalglish lovade att inte återvända, men kunde fortfarande inte neka sin favoritklubb efter att han bad honom att tillfälligt ersätta Roy Hodgson 2011.

Den första matchen i Blackpool var förlorad, men snart började King Kenny att uppnå sådana resultat att det fick ett fullfjädrad kontrakt. I det nya året tog Reds ligan Cup (den första trofén på sex år) och gjorde det till FA Cup-finalen, där de förlorade mot Chelsea.
Åttonde plats i Premier League var det sämsta resultatet sedan 1994, och ledningen var tvungen att fråga Kenny för en utväg. Det var under honom att Luis Suárez kom till laget för 22,8 miljoner kronor … liksom Andy Carroll för 35 miljoner kronor.

Den otroliga säsongen av Tony Barton på Aston Villa 1982 var … otroligt. De nuvarande mästarna i First Division föll lägre och lägre, vilket ledde till att tränare Ron Saunders avfyrades. Vid den tiden krävde även fansen sitt huvud – “Villa” sjönk till 15: e plats, för farligt för nedgrävningszonen.