Kontroversiell, men mycket begåvad

Överföringar har varit en integrerad del av fotbollen sedan starten. Ursprungligen kaotisk, nu följer de tydligt definierade regler. Varje år blir spelarna dyrare, men “Bosmanregeln” fortsätter att existera, vilket innebär att varje spelare behåller rätten att gå till någon annan klubb efter kontraktets slut utan några påföljder.

Den första kända fotbollsspelaren som utnyttjade den nya rätten var den holländska mittfältaren Edgar Davids, som gick med i Milano. Sedan dess har sådana legender som Michael Ballack, Zlatan Ibrahimovic, Raul och Gianluigi Buffon ändrat sitt hemvist gratis.

Innan vi pratar om de tio mest önskade spelarna med utgående kontrakt, låt oss nämna de som inte gick på listan: Javier Pastore (PSG), Vincent Kompany (Manchester City), Antonio Valencia (Manchester United), Gary Cayhill Chelsea), Filipe Luis (Atletico), Olivier Giroud (Chelsea), Ander Herrera, Chris Smalling (Manchester United), Arjen Robben (Bayern).

10. David Louis (Chelsea)

Är det dags att gå ut? Tio superstjärnor som blir friagenter i sommar

Kontroversiell, men mycket begåvad, den 31-årige brasilianen är alltid älskad av fans. Han blev en stjärna i Benfica, varefter Chelsea undertecknade honom 2011. Efter att ha spelat i PSG i två år, återvände han till London, där han omedelbart vann guldet från Premier League. Förra säsongen stred Louis med coach Antonio Conte och var redan redo att lämna laget tills mentorn ersattes av Maurizio Sarri. På sommaren slutar försvararens kontrakt, och sannolikt kommer han att erbjudas att förnya den.

Vinnaren av Golden Boy Award 2015 blev inte en global känsla, men denna säsong kan han lätt betraktas som den bästa spelaren i en sjunkande klubb. Många tror att Jose Mourinho, som inte litade på den unga spelaren, hindrade honom från att utvecklas. Som ett resultat gick Antonio inte ens till VM i Ryssland. Trots alla dessa misadventures är han en välkommen spelare för många. I år är det bra. Kommer han att stanna i “MJ”? Det beror på om han är förolämpad av den portugisiska mentorn, eller alla problem i det förflutna.