I MJ gör Martial med olika framgångar

Franskmannen Martial visade talang på Monaco, varifrån sommaren 2015 och överförde för 60 miljoner euro till Manchester United. Det var i den engelska klubbens läger som Martial fick Golden Boy-utmärkelsen – inte överraskande, för då var han världsmästare i det överföringsbelopp som betalades för en fotbollsspelare under 20 år.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

I MJ gör Martial med olika framgångar. I allmänhet har han vanliga spelövningar, men han kommer inte alltid in i startuppställningen. Liksom i fallet med Paul Pogba, i en nära framtid i karriären hos Martial, kan förändringar ske på grund av avskedandet av Mourinho och ankomsten till coachingbroen i Manchester United Sulscher. Men vid 23 års ålder vann Anthony, förutom en triumf i Europa League 2016/17, inte några allvarliga troféer.

2016 – Renato SANESH

Portugisiska Sanshes tvingade Benficas fotboll att tala om sig själv i fotbolls-Europa. Sommaren 2016 betalade Bayern 35 miljoner euro för överföringen till Renat, och i december erkändes Sanchez som den bästa unga spelaren på kontinenten.

Även om livet visar att det utfärdas i förväg, berättigar det inte till. Förra säsongen spelade en fotbollsspelare på lån i England för Swansea, och i år återvände han till Bayern. Vid 21 års ålder har han ingen nyckelroll i München-lägret, och hittills verkar hans utsikter för en tysk toppklubb mycket vaga. Naturligtvis finns det risk för att göra misstag, men hittills verkar det som att Sanchez kan upprepa Anderson’s öde, som nämnts ovan.

2017 – Kilian MBAPPE

Unga franska talanger kunde helt enkelt inte låta bli Golden Boy Award. Om detta inte hände, skulle Tuttosport-experter helt enkelt inte tas på allvar.

Nu är Mbappe den mest begåvade och progressiva unga fotbollsspelaren i fotboll. Det är ingen slump att Transfermarkt-portalen redan uppskattar överföringsvärdet på Kilian till 200 miljoner euro, vilket gör Mbappe till den potentiellt dyraste fotbollsspelaren i modern fotboll. Hittills är Mbappés viktigaste framgångar segern vid VM 2018 och två mästertitlar i Frankrike med Monaco och PSG, men knappast någon tvivlar på att detta bara är början på en stor serie troféer, från vilken Kilians dossier kommer att svälla med mer och mer varje år.