Fotboll är känd för att förena världen och är tillgänglig

Fotboll är känd för att förena världen och är tillgänglig även för dem som praktiskt taget inte har något. Många moderna stjärnor talar om dålig barndom och de enorma svårigheterna som måste övervinnas för att lyckas.

Mohamed Salah

När Salah var 14, undertecknades han av Al-Mukavilyun al-Arab (nu känd som Erab Contractors). Fem dagar i veckan lämnade Salah hemma klockan nio på morgonen och åkte på en två timmars träning. Resan fram och tillbaka tog totalt nio timmar. Klockan 22 återvände Mohammed tillbaka och förberedde sig på att upprepa allt nästa dag.

”Det går inte bara på en buss – jag bytte buss tre, fyra eller till och med fem gånger bara för att komma till fotbollsplanen. Det är en svår tid, men jag var ung och ville spela fotboll. Jag ville bli berömd, att bli någon speciell. Och nej, jag visste inte hur framtiden skulle se ut, men jag hade en dröm. ”

Efter att ha kommit till Liverpool bröt Salah Premier League-rekordet för flest mål per säsong och blev Afrikas bästa fotbollsspelare.

Luis Suarez

Genom törnen till stjärnorna. 11 fotbollsspelare som bara på mirakulöst sätt lyckades

Luis Suarez föddes över 500 km. från Montevideo. Hans barndom var dålig, särskilt efter att familjen beslutade att flytta till huvudstaden när barnet var sju år gammalt. Louis älskade alltid fotboll, men vid 14 års ålder var han redo att ge upp sin dröm. Till skillnad från Salah fördes Suarez med våld till utbildning.

Varför? Suarez tvingades arbeta som vaktmästare för att på något sätt mata sig själv.

”Alla i Uruguay vet vad Suarez mötte och vad han lämnade bakom sig. Så de ser honom i landet – det är han som kämpar för seger och flyr från fattigdom. Han biter inte för att han är galen – han gör det i ett försök att hålla sig fast vid detta nya liv. Han är livrädd för att vara rädd för att gå tillbaka, ”skrev ESPN: s Wright Thompson om anfallare.

Strax efter attackerade Suarez igen fienden – den här gången blev Giorgio Chiellini bitt. Efter det kunde Uruguay inte spela på fyra månader och tvingades anmäla sig till klasser av psykologisk ansvarsfrihet. Som ett resultat återvände han och blev en av de stora strejkarna i Barcelona.