När världscupet drar nära, har alla USA framtiden

Det är ingen tvekan om att amerikanerna hellre skulle vara kniven än flintstenen i ekvationen, men de har bara sig att skylla sig efter lagets pinsamma misslyckande att kvalificera sig till nästa månads turnering och lämna dem på utsidan av en världscup som tittar in efter Första gången sedan Reagan-administrationen, med endast 2022-cykeln att se mot. USA: s världscupfel var en katastrofår i tillverkningen. Läs mer

Skjortorna på Talen Energy Stadium-tältet kommer att vara desamma men många av de spelare som bär dem kommer bara att vara bekanta med hardcore-supportrar.Team-linjespinsen Christian Pulisic (20 internationella utställningar), Joe Corona (20), Jorge Villafaña (16) och Eric Lichaj (14) presenterade alla i den dömda kvalificerade bonusz Bet365 kampanjen, men de andra 18 spelarna som namnges till måndagens lag har gemensamt blivit knappt 51 gånger. Femton av dem är 22 år eller yngre, medan bara Villafaña och Lichaj föddes före 1990. Och eftersom inte alla spelare som klär sig på Bolivia ska göra resan till Europa – Major League Fotbollsklubbar är inte skyldiga att släppa sina spelare för internationell plikt Eftersom matcherna inte faller på FIFA-datum – finns det en chans att ännu fler färska ansikten kommer in i mixen.

USA har spelat tre gånger under stopgap rorsman Dave Sarachan sedan katastrofen på Couva, tjänar tecknar med Portugal och Bosnien, och ser av Paraguay i vänskapsmatcher.En försvinnande känsla av purgatory kommer att dröja tills laget utser en permanent chef, men verksamheten kräver att man ökar djupet i spelarpoolen och bedömer de ungdomar som kommer att vara i sina prime år när USA gör sin inlösenkörning för Qatar.

“Som jag har talat om under hela processen, är temat att erbjuda möjlighet till den yngre generationen av begåvade spelare som har potential under vägen med programmet, säger Sarachan. “Vi har haft första gången uppringningar i varje läger sedan november, och det här är en annan förlängning av det. Vi går in i Bolivia-spelet med nyare ansikten tillsammans med några kända spelare också.Sammantaget ger dessa typer av spel en stor chans för spelarna att spela viktiga minuter i internationella matcher. ”

Långsiktig planering ger sällan en sexig berättelse och måndagens match med La Verde kvalificerar knappt som mötesvisning för casual fan, men några plotlines sticker ut. Pulisic och Weston McKennie, Bundesliga mittfältare och långa vänner kommer från lovande kampanjer med Dortmund och Schalke 04, kommer förmodligen att börja med varandra för första gången som senior internationals, ett partnerskap som kan blomma till något speciellt de närmaste åren. Toronto FCs Alex Bono och Midtjyllands Bill Hamid kommer sannolikt att se tiden i den pågående jakten på en förstahandsvalvsmatch med Brad Guzan och Tim Howard nästan säkert ute av den internationella bilden.Framåt Jordan Sargent, en 18-årig som undertecknade ett kontrakt med Werder Bremen i fjol och är berättigad att debutera för första laget nästa Bet365 live säsong, förväntas göra sin USA-debut, som kan defensiv mittfältare Keaton Parks, en 20-årig -old Texan som gjorde fyra framträdanden för Benfica i år och stansade i sju mål för reserverna.

USA: s nästa möjliga World Cup match – och det här är det bästa fallet – kommer att äga rum fyra år från nu under Thanksgiving-veckan i mitten av en öken. De kommer inte att ske i en turnering fram till nästa sommar Gold Cup. Tiden för att riva upp golvbrädorna och bygga från början kommer aldrig att bli skarpare. Framtiden är nu, om deprimerande före schemat.