Basketspelare Horakova återvänder efter mammaledighet, hjälper Žabinám

Med hela Brno coach John Bobrovským den trettiosex spelare överens om att delta i utbildning och i matcher som beslutats av dess eget schema och barnomsorg. “Basket mig fruktansvärt missa. Det är därför jag beslutat att kalla Mr Bobrovskému och komma tillbaka “säger Horakova, som nedslås av detta steg är att för två år sedan hölls en officiell farväl till sin karriär.

” Jag tycker att det är dumt efter denna händelse. Å andra sidan, jag använder mitt uttalande som jag ville återvända till basket på en lägre nivå. I denna roll tyvärr är nu Zabini “, sa Europamästare 2005 och vinnare av silvermedaljer från VM 2010 och EM 2003:e

Från time management vid moderns uppgifter Horakova fruktar inte.Hon har människor runt henne som kan hjälpa henne. Hemma möter hon henne, och hon har också en dam att titta på. Men hon förväntar sig definitivt inte att hon ska vara ledande. Och den här rollen skulle inte pressas.

“Teamet i Žabiny har ändrats. Medspelarna är unga, men mycket skickliga. Jag har inget emot att coacha med någon som inte har Euroleague-erfarenhet. Jag gillar att spela fem på fem att man måste träna máknout “Horakova beskrivs hans idéer.

hon inte har något emot att på grund av ekonomiska problem en gång berömda Brno club valt bort europeiska tävlingar. Han skulle inte ha spelat för cup matchar när som helst. “Jag tillbringade tretton år i Žabiny. Jag skulle verkligen inte gå någon annanstans.Inte varje lag skulle ha kontaktat mig att jag går till all träning “, sade hon.

Coach Bobrovského glatt överraskad när han Horakova sagt. “Hittills har vi bara pratat om träningen, vi har inget avtal. Försvaret vinner han fortfarande. Han vet vart man ska gå. Han behöver träna i attacken. Den predation som hon hade före hennes mammaledighet har inte längre det. För oss det kommer säkert förstärkningar “, säger Bobrovský.

ligan säsongen går Zabini att slåss i mitten av bordet och gå vidare till slutspelet. Stärka laget och tre utländska spelare: svenska Ulrica Holmqvistová power forward och två kroater, vinge spelare Maja Vučurovičová och power forward Jelena Velinovičová.Barbora Kašpárková, kapten i laget, kommer inte att kunna starta säsongen, men det har ett däck i fotleden.